söndag 30 augusti 2009

Glömde


Oj, jag glömde en ny levarantör till, Pearls for Girls. Deras smycken kommer snart att finnas i vår butik. Så fina!

Hemma







Nu är jag äntligen hemma. Vi har haft en helt underbar helg i Stockholm. Mässa, trevligt sällskap, god mat och såklart vin.







Vi blev klara med inköpen redan igår eftermiddags, så vid 16 tiden åkte vi till vår övernattningsplats på Lidingö. Värdinnan och värden skulle på fest så vi passade på att ta lite hämtmat, indiskt & sushi. Gud vad det smakade bra.






Å vad jag längtar tills allt kommer som vi beställt. En massa fina saker som kommer att finnas både i butiken i Broby och i webshopen.






Vi hittade oxå tre nya leverantörer. Chic Antique, vilka fina saker jag skulle verkligen kunna handla allt. Den andra heter Svenskt mathantverk och har jättegoda marmelader, karameller m.m. Den tredje är Esteban som har fantastiskt goda salter, oljor m.m






Snart är det bodagarna här i Broby och då ska jag och Frida på Blommor & blad ha en monter ihop i sporthallen. Det är 50 företag i kommunen som ska visa upp sig under 4 dagar, det kommer att bli jättekul. Vi har en del som ska fixas inför det, så denna veckan blir det till att måla väggar och förbereda lite av varje.






Skönt att komma hem till mannen och barnen, som jag har längtat efter dom. Nu ska jag gå in och pussa mina flickor som ligger i sängen och kollar film.






hejsvejs!

fredag 28 augusti 2009

Formex





















Vi är tröttare än tröttast. Hela dagen har vi spenderat på mässan och handlat en massa underbara saker till butiken.


Nu har vi precis ätit kräftor och dricker naturligtvis vin till det.


Titta och njut av bilderna från mässan.
hejsvejs!

torsdag 27 augusti 2009

Boken...




Romantiska hem & inspiration i vitt är beställd till butiken och kommer att komma i endast 10 ex. Denna bok kommer in i börkan av Oktober och kommer att gå som smör i solsken.
Vill du vara säker på att få ett ex. av denna fantastiska bok, så går det bra att gå in på www.tusenting.com och maila en beställning till mig.
I kväll åker vi till huvudstaden, jag, mamma och Emma. Fredag och lördag är det mässan som gäller. Sköna skor är ett måste. Det blir säkert ett par mils gång under dessa dagar. Men det gör oss inget, lite späck blir man kanske av med :) .
Rapport från sthlm kommer imrn.
hejsvejs!

onsdag 26 augusti 2009

Här kommer den....


bilden på Crille som anonym komentator ville se.

Semesterbild från Ystad på Malva & Crille.


Titta & njut!


hejsvejs1

Mässan närmar sig



Imorgon kväll bär det av till Stockholm och efterlängtade Formex mässan. Man längtar precis lika mycke varje gång. Jag skulle kunna handla hur mycket som helst, men gränsen måste ju dras nånstans. Man får verkligen veta hur köpgalen man är.




Hursomhelst så kommer butiken, om några veckor, vara fylld med höstens/vinterns alla nyheter. Fortfarande är det vitt, vitt och åter vitt som är den stora trenden.




Tänk vad vi människor är lätta att påverka. För bara nått år sedan var min smak mer åt det svarta, moderna hållet. Nu älskar jag det lantliga, romantiska. Där ser man hur påverkad jag blivit sen jag öppnade butiken av att gå på mässor, läsa inredningstidningar och jag har verkligen bara trillat över till att fullkomligt älska denna stil. Så som ni vet har makeovern börjat i hallen hemma hos mig, och den fortsätter säkerligen till andra delar av huset snart.






Vi bor som vanligt på Lidingö hos söta Lotta. Alltid lika roligt att komma dit.


Hon driver en blomster/inrednings butik där som heter Lidingö Greenhouse. Så är ni där i krokarna så gör ett besök hos henne.




hejsvejs!

söndag 23 augusti 2009

Händelserik helg.

Denna helgen har gått i en rasande fart. Efter stängning in torsdags hämtade jag färg till hallen hos Syster & Håkan. Ivrig som man är börjades det direkt.

Hela fredagskvällen stod jag med penslen i handen. Tar ganska lång tid eftersom det måste målas två gånger.
Lördag morgon var jag uppe med tuppen och han ta några penseltag innan jag, Emma & Emelie for iväg på loppis. Första anhalt var Sösdala, där vi fyndade en massa alla tre.
Fick höra där att det var loppis även i Vittsjö, så självklart stuvade vi in alla gtejer och oss själva i bilen och styrde mot Vittsjö.
På vägen dit hann vi med ett stopp vi pingstkyrkans loppis i Hlm och ett stopp i ett littet loppis hus utmed vägen i Bjärnum.

Väl framme i Vittsjö blev vi varse att det inte var loppis förrän nästa helg. Trist tyckte vi eftersom vi ville ha mer loppor med oss hem.

MEN vi hittade minsann en STOR seconhandbutik där vi loppade säkert 1 timme och visst handlades det lite där oxå.

Lördagkvällen spenderade vi här hemma hos oss med kräftor och vin. Det blev lungt och stillsamt. ÅÅÅ vad mysigt vi hade.

Idag har familjen forit runt lite överallt. Eko, Bromöllamöbler, Markislagret och så avslutade vi med att hämta Myras säng (vilket egentligen var anledningen till att vi skulle till Bromölla.)

Nu är det nästa färdigmålat och hylla och tavlor ska upp. (bild kommer snart)

Puhh nu e jag trött som bara en efter en mkt händelserik helg.

Mormor, skräm oss aldrig så igen. Älskar dig!


natti!

torsdag 20 augusti 2009

Homemakover.....

Det är just vad det ska bli hemma hos oss. Nu ska det målas vitt vitt vitt i hallen. Äntligen ska tummarna lossas från baken och det hemska murriga träet på väggarna i hallen ska få ny fin färg. Eller färg? Är vitt en färg?
Till helgen tänkte jag åka och inhandla allt som behövs för den totala makeovern. Före och efter bilder kommer sen.

Projekt källare ska väl äntligen ta fart igen. Det ser ut som en fängelsehåla och har gjort dom senaste två åren. Hmmm....maken min är snickare men det där hemma blir alltid lidande.
Hursomhelst så kommer det bli ett litet spa där. Myspys.

Loppis är det dax för igen. Blir en denna helgen och en nästa. Fått höra att Ängelholm har massor av loppisbutiker, så det blir väl en vända dit nån dag.

Nu blir det lunch med Maria & svärmor.

hejsvejs

onsdag 19 augusti 2009

Första gången på bruks..

Jaha då var man nyss hemkommen från första kurstillfället på brukshundklubben.
Gick nybörjarkursen i våras och har nu flyttat upp till tävlingslydnad.
Det gick faktiskt över förväntan. Har inte tränat en enda gång på hela sommaren, så jag e nöjd.

Hmm..har inte så mkt mer att förtälja idag. Känns lite ovant att sitta här och skriva om allt och ingenting, men jag vänjer väl mig.

Kan berätta att jag längtar som bara den till nästa helg då jag, mami och Emma åker till stockholm. Då är det mässa och inköpen till butiken ska göras.

hejsvejs

Då var man här...









Jaha då var det dax för mig oxå att börja blogga. Lite underligt känns det att vem som helst kan ta del av mig och mitt liv.



Iallafal här i denna blogg kommer jag att dela med mig av mitt liv som mamma till mina älskade sessor Myra & Malva, som fru till min finaste Crille och givetvis om min underbart vackra butik tusen ting .
Bjuder på bilder på gullungarna.


Hejsvejs!